NFH taber til Team Esbjergs reserver

I kamp uden betydning formåede NFH ikke at besejre et meget reservespækket vestjysk mandskab.

ESBJERG, FOLKETIDENDE: Chancen for at slå de forsvarende danske mestre Team Esbjerg, bliver næppe større for NFH, men de greb ikke chancen, da den bød sig.

I den sidste og resultatmæssige betydningsløse DM-slutspilskamp vandt Team Esbjerg med 24-22.

Team Esbjerg var uden de tre norske landsholdsspillere Henny Reisted, Nora Mørk og Marit Røsberg Jakobsen, og det afsavn kunne vestjyderne ikke opveje i første halvleg.

Det var nemlig ganske tydeligt at Team Esbjerg manglede nogle helt afgørende spillere, og da NFH lige havde fundet sig til rette, kunne de efter stillingen 7-7 med tre mål i træk, ændre stillingen 7-10 på måltavlen.

Begge hold lavede mange tekniske fejl i angrebet, og for NFH var overtalsspillet alt andet en effektivt. På fire minutter lykkedes det ikke NFH at score i to overtalssituationer i åbent spil.

Føringen på tre til fire mål blev dog forsvaret op mod pausen, hvor NFH bragte sig foran med 15-11, men kort efter blev Charlotte Mikkelsen udvist, således at hjemmeholdet på et straffekast kunne reducere til pausestillingen 12-15.

En halvleg hvor NFH burde have ført med et par mål yderligere, hvis skarpheden havde været der.

De tre måls forspring fik nemlig hurtigt ben at gå på efter pausen, hvor NFH slet ikke kom ud af omklædningsrummet. Det afbudsramte Team Esbjerg-hold fik hurtigt kontakt, og også bragt sig foran. Intet fungerede for NFH, der også forsøgte sig med syv mod seksspil, men det så ud som om at man aldrig nogensinde havde spillet spillet det før, for det var totalt uskarpt og fyldt med fejl.

Værterne kom foran med 18-16 inden Kristina "Mulle" Kristiansen fik reduceret til 18-17 med hendes første scoring.

Det stoppede en smule af blødningen og Matilde Vestergaard kunne udligne på straffekast til 20-20 efter 16 minutters spil af anden halvleg.

Angrebsmæssigt var NFH dog fuldstændig tandløse efter pausen, og i de etablerede angrebsspil blev der ikke produceret ret meget, der mindede om helt åbne målchancer, hvilket må være bekymrende for træner Jakob Larsen, når han kigger frem mod DM-semifinalen på søndag mod Odense.

Det blev dog spændende til sidst, da Matilde Vestergaard reducerede til 23-22 på straffekast, men udligningen kom aldrig, og så kunne Team Esbjerg score kampens sidste mål.