Annonce
Erhverv

Høj faglighed og socialt ansvar på menuen

De mange forretningsben hos GuldBoSund giver en god synergieffekt, hvilket også kommer beboerne til gavn. For eksempel er der ofte musikarrangementer i det store loungeområde og særlige arrangementer i restauranten, hvor beboerne kan invitere deres pårørende med. Her er det direktør Dorte Olsen-Kludt og vicedirektør Søren Larsen. Foto: Anders Knudsen

GuldBoSund er blandt de seks nominerede lokale virksomheder til Lolland-Falsters Erhvervspris 2021

Der er lang venteliste for at komme til at bo på GuldBoSund Friplejehjem og Rehabilitering i Sundby. Og det er bestemt ingen tilfældighed. Mange efterspørger specifikt GuldBoSund på grund af høj faglighed, et højt aktivitetsniveau og de moderne faciliteter.

GuldBoSund er i dag en familieejet, veldrevet multifunktionel virksomhed, der ikke kun rummer friplejehjem, men også rehabiliteringscenter, moderne indendørs og udendørs fitnesscenter, restaurant, og kursus- og konferencefaciliteter.

Efter en omfattende ombygning åbnede GuldBoSund i april 2017 som friplejehjem i den gamle SiD-kursus-bygning ned mod Guldborgsund. Visionen er, at her skal man være længst muligt i hinandens liv, og med det frie valg kan beboeren tilkøbe sig til ekstra serviceydelser som for eksempel ekstra ugentlige bade eller ekstra træning med ergo- og fysioterapeuter.

I køkkenet gør de meget ud af at lave god og varieret mad til beboerne. Beboerne kan invitere deres pårørende til at spise med, og hver weekend er der mange ekstra kuverter. Her er køkkenchef Torsten Rohrbeck ved at gøre dagens ret klar, som består af stegte okseboller med svampe a la creme, pestobagte tomater og braserede kartofler. Foto: Anders Knudsen

Vigtige synergier

Siden er de andre ben kommet på forretningen, og hver del er med til at gøre GuldBoSund til et attraktivt sted at bo.

- Der er en synergieffekt i det hele, så når vi i forvejen har vores dygtige kokke i huset og det store produktionskøkken, så betyder det mindre, om der skal laves mad til 50 beboere og deres eventuelle pårørende, der har bestilt dagens menu til levering i plejeboligen og til et større selskab samtidig, siger adm. direktør Dorte Olsen-Kludt.

- Hele sensommeren og efteråret har vi haft fuldt booket i restauranten stort set hver weekend med barnedåb, bryllupper, fødselsdage og forsinkede konfirmationer. Vi laver også beboerarrangementer som for eksempel mortensaften og julefrokost, hvor beboere kan invitere deres pårørende ned i restauranten, tilføjer vicedirektør Søren Larsen.

GuldBoSund arrangerer på samme måde musikarrangementer i det store lobbyområde.

Lolland-Falsters Erhvervspris 2021 - uddelt siden 1983 undtagen i 2020 grundet Covid-19 - er i år et samarbejde mellem Business Lolland-Falster, Nordea, Revisionsselskabet Aage Maagensen og Folketidende Gruppen.
Det er 38. gang, at prisen uddeles, og prisen gives som en anerkendelse til lokale virksomheder, der har ydet noget særligt til gavn for landsdelen.
Forud for prisuddelingen vil de seks nominerede kandidatvirksomheder blive præsenteret i samarbejde med Folketidende.
Femte nominerede virksomhed er GuldBoSund. Tidligere har vi præsenteret Bo-Hus A/S, Nordic Sugar, DLF Beet Seed (det tidligere MariboHilleshög) og Karl Mertz A/S.
Alle har haft mulighed for at indstille kandidater. Derefter har udvælgelseskomitéen fundet finalefeltet, som præsenteres her på erhvervssiderne. Præsentationen sker i vilkårlig rækkefølge.
Efterfølgende vælger dommerkomitéen den endelige vinder, som fejres ved prisuddelingsfesten på Nykøbing F. Teater 28. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udfordrer sig selv

De mange forretningsben gør også GuldBoSund til en attraktiv arbejdsplads for de 68 medarbejdere.

- Det handler om at tilbyde vores medarbejdere nogle spændende og faglige udfordringer. Vores kokke og kost- og ernæringsassistent har muligheden for at blive udfordret, når de, ud over at skulle lave den daglige mad til beboerne, også skal eksperimentere med "pincetmad" i ny og næ til selskaber. Det samme gælder for vores plejepersonale, ergo- og fysioterapeuter og sygeplejersker, som får mulighed for at prøve sig selv af i andre sammenhænge med nogle andre funktionsnedsættelser og sundhedsfaglige problemstillinger hos vores gæster i rehabiliteringen, hvor mennesker i alle aldre kommer, forklarer Dorte Olsen-Kludt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tager socialt ansvar

Samtidig er det også vigtigt for GuldBoSund at tage socialt ansvar.

- Vi tilbyder, i samarbejde med Jobcentret, relevante kandidater at komme i virksomhedspraktik, og flere forløb har resulteret i en fastansættelse på ordinære vilkår. Vi tilbyder også afklaringsforløb for mennesker, som måske står over for at få tilkendt et fleksjob. Lige nu har vi ansat seks mennesker i fleksjob. Det gør en forskel at medvirke til at flytte en person, der måske har gået sygemeldt i to år, til lige pludselig at kunne udfylde en stilling på 12 timer om ugen, siger Søren Larsen.

Dorte Olsen-Kludt supplerer:

- Vi opfinder ikke funktioner til fleksjobberne, som ikke er der i forvejen. Det er et stykke arbejde, der skal udføres under alle omstændigheder. Det betyder, at arbejdet er meningsfuldt.

GuldBoSund benytter heller ikke vikarer, men kun timelønnede medarbejdere, som er en del af staben.

- På den måde oplever vores beboere ikke det her skift med, at der kommer vikarer ind udefra, som ikke kender beboerne og deres døgnrytme. Det giver tryghed, forklarer Dorte Olsen-Kludt.

På GuldBoSund er der plads til 50 visiterede borgere. De fleste kommer fra Guldborgsund, men der er også beboere fra andre dele af landet.

  • De mange forretningsben hos GuldBoSund giver en god synergieffekt, hvilket også kommer beboerne til gavn. For eksempel er der ofte musikarrangementer i det store loungeområde og særlige arrangementer i restauranten, hvor beboerne kan invitere deres pårørende med. Her er det direktør Dorte Olsen-Kludt og vicedirektør Søren Larsen. Foto: Anders Knudsen
  • I køkkenet gør de meget ud af at lave god og varieret mad til beboerne. Beboerne kan invitere deres pårørende til at spise med, og hver weekend er der mange ekstra kuverter. Her er køkkenchef Torsten Rohrbeck ved at gøre dagens ret klar, som består af stegte okseboller med svampe a la creme, pestobagte tomater og braserede kartofler. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Annonce
Annonce
Lolland

"Øjebæ" og "spild af penge": Raser over nyt milliondyrt vartegn

Lokal nyt

Magtdemonstration i første kamp: Følg OL-kval her

Sport

Følg René Holten Poulsens kamp for at komme til OL: Indledende heat afviklet

Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Sundhed

Har ingen tillid til forkvinden: Nu er hun færdig

Sport

Nederlag til reservespækket Esbjerg-hold: - Ikke bekymrende

Lolland

Skræmmende analyse: - De skal gå på gaden og protestere

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Refa

Skralde-undren: Hvornår får jeg de nye poser?

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

Penge-festen fortsætter - men ét projekt kostede banken flere millioner

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

Falster

Lokal grevinde er død

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen